Keskustelujen käyttöehdot

Rekisteröityessään  palveluun käyttäjä hyväksyy sekä Terveyskeskus.fi:n yleiset käyttöehdot että terveyskortin käyttöehdot. Osallistuessaan keskusteluihin, käyttäjä lisäksi hyväksyy nämä keskusteluja koskevat käyttöehdot.


Nämä käyttöehdot koskevat Terveyskeskus.fi – palvelussa olevien keskusteluryhmien käyttöä. Rekisteröityessäsi palveluun tai käyttäessäsi keskusteluryhmiä joko lukemalla tai kirjoittamalla viestejä hyväksyt nämä käyttöehdot ja sitoudut noudattamaan niitä. Huomio myös Terveyskeskus.fi:n yleiset käyttöehdot ja muita palveluita koskevat käyttöehdot.

 

Käyttäjätunnus ja nimimerkki


Keskustelut ovat kaikille avoimia eikä niiden seuraamiseen tai viestien kirjoittamiseen tarvita rekisteröitymistä.


Rekisteröityminen


Saadakseen oikeuden luoda aiheita keskusteluryhmiin, käyttäjän on rekisteröidyttävä. Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjälle luodaan käyttäjätunnus, joka toimii sekä keskustelujen, että terveyskortin käyttäjätunnuksena. Käyttäjätunnus ei ole sama kuin keskusteluissa käytettävä nimimerkki. Käyttäjä luo nimimerkin rekisteröitymisen yhteydessä tai sen jälkeen.


Nimimerkki näkyy keskusteluissa käyttäjän kirjoittamien viestien yhteydessä. Käyttäjä voi määritellä keskustelujen asetuksissa, mitä muita tietoja hän haluaa näyttää muille keskustelijoille. Näytettävissä on: sukupuoli, syntymävuosi, asuinpaikka, sekä allekirjoitus.
 
Keskustelija vastaa itse antamistaan tiedoista ja niiden näkyvyydestä muille keskustelijoille. Keskustelija vastaa itse myös kirjoittamiensa viestien sisällöstä.

 

Palvelun luonne


Keskusteluryhmät mahdollistavat Terveyskeskus.fi –palvelun käyttäjien välisen keskustelun. Terveyskeskus.fi toimii keskustelujen yhteydessä teknisenä palveluntarjoana. Terveyskeskus.fi ei ole millään tavalla vastuussa keskustelijoiden kirjoittamista viesteistä.


Keskusteluja seuraa moderaattori, jolla on oikeus muokata ja poistaa viestejä harkintansa mukaan. Lisäksi moderaattorilla on oikeus estää käyttäjän osallistuminen keskusteluihin joko määräajaksi tai toistaiseksi. Keskusteluryhmä voidaan tarvittaessa asettaa ennakkomoderoiduksi, jolloin kaikki ryhmään lähetetyt viestit tarkastetaan ennen niiden julkaisua. Keskusteluryhmä voidaan tarvittaessa myös kokonaan sulkea tai lukita.
 
Terveyskeskus.fi pidättää itsellään kaikki oikeudet viesteihin mukaan lukien niiden julkaiseminen, muokkaaminen ja poistaminen. Terveyskeskus.fi pidättää itsellään oikeuden myös käyttäjän nimimerkin ja tietojen muokkaamiseen tai poistamiseen tarvittaessa. Terveyskeskus.fi voi milloin tahansa sulkea palvelun ilman ennakkoilmoitusta.
 
Keskustelujen säännöt

 

Nämä säännöt ovat olemassa kaikkien keskustelijoiden viihtyvyyden takaamiseksi.

  • Keskusteluissa tulee toimia Suomen lakien mukaan ja hyvän tavan mukaisesti. Keskustelujen henkeen kuuluu asiallisuus ja muiden mielipiteiden kunnioittaminen. Keskustelujen henkeen taas ei kuulu muiden käyttäjien tai henkilöiden herjaaminen, rasismi, halveksunta, provosointi tai muu asiaton viestintä. Keskustelijoiden tulee ymmärtää, että terveyttä ja sairauksia koskevassa keskustelussa hienotunteisuus ja asiallisuus on erityisen tärkeää. Kussakin ryhmässä keskustellaan ryhmän aiheesta lakien ja asetusten puitteissa ja hyvän tavan mukaisesti.
  • Vaikka keskusteluissa voidaan puhua terveydestä ja sairauksista, ei niitä kuitenkaan tule ymmärtää sairauden hoito-ohjeina. Hoidosta vastaa aina hoitava lääkäri.
  • Keskusteluissa ei sallita mainoksia eikä kaupallisia ilmoituksia. Kaikenlainen materiaalin (mm. lääkkeiden) vaihtoon ja/tai myyntiin liittyvä kirjoittelu on myös kielletty. Kyselyihin, haastattelupyyntöihin ja vastaaviin on erikseen kysyttävä lupa sähköpostilla osoitteesta 
  • Keskustelujen kautta ei saa levittää mitään materiaalia, jonka levittämiseen tai käyttöön käyttäjällä ei ole tekijänoikeutta. Luvaton käyttö/levitys saattaa johtaa oikeudellisiin seuraamuksiin.  Käyttäjä vastaa kaikista Terveyskeskus.fi –palvelua ylläpitävälle Medixine Oy:lle aiheutuneista vahingoista jotka aiheutuvat siitä, että käyttäjällä ei ollut tarvittavia oikeuksia materiaaliin.
  • Loukkaavan materiaalin levittäminen ja asiattomille sivustoille linkittäminen ryhmissä on kiellettyä.
  • Muiden viestien lainaamisen tulee tapahtua hyvän tavan mukaisesti ja lainauksen pituuden on oltava kohtuullinen.
  • Ryhmissä keskustellaan anonyymisti, eikä omien nimien, osoitteiden tai muiden henkilötietojen tai tunnistettavien tietojen levittäminen ole sallittua.
  • Älä valitse epäasiallista tai harhaanjohtavaa nimimerkkiä.
  • Mieti etukäteen, mitä viestilläsi haluat kertoa; jäsentele tekstisi helposti luettavaan muotoon, älä toista samaa asiaa jatkuvasti, kiroile tai "huuda" isoilla kirjaimilla.
  • Itsetuhoiset ja itsensä tai muiden vahingoittamiseen liittyvät viestit sekä viestit, jotka antavat mielikuvan käyttäjän olevan huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena poistetaan

Muistathan että olemalla itse hyvä esimerkki, kannustat muitakin keskustelijoita käyttäytymään asiallisesti!


Yhteysosoite keskusteluja koskeville ilmoituksille


Asiattomista viesteistä voi ilmoittaa ylläpidolle viestin yhteydessä olevan linkin kautta. 
 
Muut keskusteluihin liittyvät palautteet ja tiedustelut on lähetettävä sähköpostilla osoitteeseen . Puhelinpalautteita ja -tiedusteluja ei käsitellä.